Algemene informatie BO

sbn166Al vele jaren verzorgt onze skateschool clinics en instuiven bij basisscholen.

Waarom skaten?
Tegenwoordig zien we een toenemend overgewicht bij de jeugd en zelfs al bij heel jonge kinderen. De behoefte van de jeugd om aan sport te doen wordt minder. Er zijn immers zoveel afleidingen in de samenleving dat de sport er dan vaak bij in schiet. Vooral de teamsporten lijden hieronder. Bij teamsporten is het probleem dat men vaak moet spelen of trainen op een moment dat het niet gelegen komt. En men wil het team ook niet laten zitten. Daarom wordt er dan gekozen voor een individuele sport; vaak in ongeorganiseerd verband. De keuze zou op de skatesport kunnen vallen. Elders op deze website vindt u uitgebreid de voordelen van deze prachtige sport beschreven.

grotefoto3i3yi7ycVeilig skaten
De skatesport is een technische sport en een goede instructie is een ‘must’. Kinderen doen aan sport omdat zij dat leuk vinden. In elk geval niet om sportblessures op te lopen. En al helemaal niet om betrokken te worden bij zware valpartijen of verkeersongelukken. Tijdens de clinics en instuiven ligt het accent op de volgende veiligheidsaspecten:

  • Veiligheid door goede bescherming en goed materiaal
  • Veiligheid door goede skatevaardigheid
  • Een veilige omgeving
  • Goede kennis van de verkeersregels

De clinics en verkeerslessen worden verzorgd door gekwalificeerde instructeurs en trainers, die gebruik maken van veilig en aansprekend instructiemateriaal.  

VerkeersproblematiekLocatie
Wij verwachten dat de school een geschikte locatie zoekt. Deze dient minimaal de grootte van een basketbalveld te hebben. Een glad rij-oppervlak bevorderd de veiligheid en het leerproces. Onze bestelbus met aanhanger moet bij de locatie kunnen komen.

Meestal ondersteunen wij het basisonderwijs met een tweetal activiteiten:

  • de skatesafeclinic. Deze activiteit is het meest geschikt voor de jeugd van de bovenbouw
  • de skate-instuif. In een mini-skatepark kunnen de kinderen zelfstandig spelen. Vaak ook hebben de kinderen van de naschoolse opvang in het mini-skatepark een paar uur heel veel plezier 

 Beide activiteiten zijn uitvoerig op deze website beschreven.

Tarieven
Het aangeven van de tarieven op deze bladzijde heeft in het verleden misverstanden opgeleverd. Daarom hier alleen de componenten waaruit het tarief is opgebouwd. U ontvangt op verzoek een gespecificeerde offerte. De componenten van het tarief zijn de volgende:

  • Transportkosten. Wij komen naar u toe met bestelbus met aanhanger. De kilometerprijs is € 0,45. Afstand Hoogeveen – uw woonplaats. 
  • Arbeidsloon voor 2 personen à  € 25,- per uur. We rekenen 1 uur per persoon per clinic
  • Huur uitrusting. Per uitrusting € 3,50 per kind per clinic. De uitrusting bestaat uit een paar skates, een helm, pols- elleboog- en kniebeschermers.
  • De BTW à  21% over bovengenoemde bedragen.

Noot: In het geval dat uw school meer dan 40 km verwijderd is van onze vestigingsplaats dient u minimaal twee clinics te boeken. U betaalt vanzelfsprekend slechts eenmaal de transportkosten. 

Informatie
Wilt u meer informatie of wilt u uw school aanmelden? Dan graag de elektronische informatie-aanvraag invullen en naar ons toesturen. Wij sturen u meteen aanvullende informatie of nemen telefonisch contact met u op.