Algemene informatie VO

De scholen voor voortgezet onderwijs willen hun leerlingen een gevarieerd sportprogramma bieden en het skaten en skeeleren is daarbij vaak een van de gekozen sporten. Onze skateschool verzorgt al een tiental jaren clinics en korte cursussen bij deze doelgroep.  Het verschil met de skatesafeclinic bij de basisschool zit vooral in het meer zelfstandig uitvoeren van de sportieve opdrachten door deze oudere jeugd. Aan de jeugd van het voortgezet onderwijs worden hogere vaardigheidseisen gesteld dan aan de basisschooljeugd. We hebben alleen maar goede ervaringen met deze jeugd.

Doelgroep
In de meeste gevallen gaat het om Klas 2. Ook bij specifieke sportklassen komen we vaak.
Do
centen en begeleiders worden hartelijk uitgenodigd ook mee te doen aan de sportieve activiteiten. Veel jeugd vindt het leuk wanneer ze samen met de docent kunnen sporten.

Soorten activiteiten
Het voortgezet onderwijs ondersteunen wij met drie soorten activiteiten.

 • De cursus of mini-cursus
  Een cursus bestaat uit drie of vier lessen; een mini-cursus bestaat uit een tweetal lessen
 • De skatesafeclinic
  Dit is een op zichzelf staande workshop die een blokuur in beslag neemt. Het accent ligt geheel op de veiligheid.
 • De skate-instuif
  Dit is een activiteit die wij vaak aanbieden tijdens sportdagen en op koningsdag. In een soort skateparkje met hindernissen kan de jeugd gaan skaten, wave- en skateboarding, skiken of steppen.

Aantal deelnemers
Het maximum aantal deelnemers verschilt per soort activiteit en staat aangegeven bij de desbetreffende activiteit.

Accent op veilig sporten
Bij de de klassen van het voortgezet onderwijs leggen we het accent vooral op het veilig sporten. Dit komt tot uiting in de volgende aspecten.

 • Skate-uitrusting
  De jongelui dragen de complete uitrusting: skates, helm, pols-, elleboog- en kniebescherming.
 • Technieken
  Deze worden didactisch-methodisch aangeboden en valpartijen komen sporadisch voor.
 • Locatie
  De lessen worden uitgevoerd in een verkeersarme (autovrije) omgeving met een droge, gladde, vlakke ondergrond.
 • Rol van de skater in het verkeer
  De skater, skiker en stepper hebben een status in het verkeer die bij velen onbekend is. Er wordt gerefereerd aan de kennis die de jeugd al onder andere al heeft verworven op de basisschool.

Locatie
Wij verwachten dat de school een geschikte locatie zoekt. Deze dient minimaal de grootte van een basketbalveld te hebben. Een glad rij-oppervlak bevorderd de veiligheid en het leerproces. Onze bestelbus met aanhanger moet bij de locatie kunnen komen.

Materiaal
De skates, beschermende uitrusting en alle instructiematerialen worden door ons meegebracht. Wél adviseren wij de jeugd zoveel mogelijk de eigen skates en bescherming mee te laten nemen: de jongelui kennen hun spullen en het aan- en uitdoen van de uitrusting gaat veel sneller.

De schoolleiding wordt dringend verzocht de onderstaande praktische aanwijzingen tijdig aan de leerlingen bekend te stellen.

 • Laat de jeugd zoveel mogelijk de eigen skates en bescherming meenemen. Ze kennen het eigen materiaal en het aan- en uitdoen van de skate-uitrusting verloopt sneller.
 • Als de jongelui bescherming van ons lenen laat ze dan een broek/shirt met lange broekspijpen/lange mouwen dragen. De bescherming (klittenband) zit dan een stuk comfortabeler.
 • Als ze van ons skates dragen laat ze dan een paar sokken meenemen. Dit is hygiënischer en de skates zitten beter.

Foto’s en filmopnames
We hebben er geen bezwaar tegen wanneer begeleiders of docenten foto’s maken tijdens de clinic. De fotografen mogen zich bevinden waar ze maar willen. Door onze instructeurs worden geen foto’s of filmopnames gemaakt.

Slechtweerregeling
Bij een natte ondergrond kan er niet geskate worden. Door de mindere grip van de wielen is dan de kans op met name liesblessures groot. Vocht is ook slecht voor het rollend materiaal. Met name de lagers hebben hieronder te lijden. De schoolleiding wordt verzocht er rekening mee te houden dat een cursusles kan uitvallen door de weersomstandigheden.

Tarieven
Het vermelden van de tarieven op deze bladzijde heeft in het verleden misverstanden opgeleverd. Daarom hier alleen de componenten waaruit het tarief is opgebouwd. U ontvangt altijd een gespecificeerde offerte. De componenten van het tarief zijn de volgende:

 • Transportkosten. Wij komen naar u toe met een bestelbus met aanhanger. De kilometerprijs is € 0,45. Afstand Hoogeveen – uw woonplaats. 
 • Arbeidsloon voor 2 personen à  € 25,- per uur. We rekenen 1 uur per persoon per clinic
 • Huur uitrusting. Per uitrusting € 3,50 per kind per activiteit. De uitrusting bestaat uit een paar skates, een helm, pols- elleboog- en kniebeschermers.
 • De BTW à  21% over bovengenoemde bedragen.

Noot: Wanneer een activiteit niet doorgaat dan brengen wij geen kosten in rekening.

Eerdere activiteiten bij het voortgezet onderwijs
Recentelijk heeft onze skateschool clinics en lessen gehouden bij : Het Assink te Eibergen, Landstede te Zwolle, RSG NO-Veluwe te Epe, RSG Wolfsbos te Hoogeveen, Carmelcollege te Emmen, De Noordgouw te Heerde,  Baudatius College te Zutphen, en bij nog veel meer scholen. Maar ook met niet al te gemakkelijke jongeren: Justitiële Jeugdinrichting Het Poortje te Groningen en bij de P.I. -school in Den Haag.

Verzekering
Onze skateschool heeft een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering maar in principe vallen de deelnemers terug op hun eigen ziektekostenverzekering en op de schoolverzekering.

Informatie
Wilt u meer informatie of wilt u uw school aanmelden? Dan graag de informatie-aanvraag invullen en naar ons toesturen. Wij sturen u meteen aanvullende informatie of nemen telefonisch contact met u op.