De skate-instuif BO

image007Een activiteit die wij erg vaak aanbieden aan scholen tijdens sportdagen en natuurlijk op Koningsdag is de skate-instuif.

Doelgroep
Aan deze skate-instuiven kan de jeugd vanaf groep 6 zelfstandig deelnemen. Ook de jongere kinderen kunnen zich prima vermaken in het skateparkje maar hebben vooral in het begin begeleiding nodig van een ouder. 

Aantal deelnemers
Zo’n 35 tot 40  leerlingen kunnen zich tegelijk vermaken in het skateparkje. 

Locatie
Ook voor het skateparkje gaat de voorkeur uit naar een geasfalteerd veld ter grootte van een basketbalveld. Een goed betegeld schoolplein is eveneens prima. De gladde ondergrond komt de veiligheid ten goede. Klinkers zijn als ondergrond niet geschikt.

Tijdschema
Er is geen vast tijdschema. Soms staan we ergens een hele dag en de kinderen komen en gaan wanneer ze willen. Een andere keer komen georganiseerde groepen om beurten een uur skaten. Kortom, alles is mogelijk. Gaarne vooraf wel duidelijk aangeven wat uw plan is op uw activiteitendag. 

Uitvoering
Een achttal laagdrempelige hindernissen worden uitgelegd op een plein met een vlakke ondergrond ter grootte van een basketbalveld. Er ontstaat op deze wijze een soort skatepark/speeltuin. De jeugd kan vervolgens aan de slag. Tijdens de instuif kunnen er een aantal instructieve momenten worden ingevoegd waarbij we de jeugd de basisvaardigheden kunnen voordoen.

Mini-skateparkMateriaal
We hebben de volgende middelen bij ons.

  • Voldoende skates in diverse maten met voldoende beschermende uitrusting voor alle deelnemers
  • 8 laagdrempelige, maar erg uitdagende hindernissen
  • 15 waveboards
  • 6 skateboards
  • Een paar steps van het type Kickbike

Ook nu geldt weer dat de jeugd eigen materiaal kan meebrengen. Maar het niet hebben van een eigen uitrusting is geen reden voor het niet deelnemen aan de instuif. Wij hebben immers voldoende materiaal bij ons. 

Informatie
Wilt u meer informatie of wilt u uw school aanmelden? Dan graag het elektronische formulier invullen en naar ons verzenden. Wij sturen u meteen aanvullende informatie of nemen telefonisch contact met u op.